mszp.hu | Belföld | közlemény közmunkaprogram
2014. július 23. 15:43

Csak egyféleképpen garantálható a közmunkaprogram folytatása

Az MSZP követeli, hogy a közmunkaprogram folytatására elkülönített 47 milliárd forintot csoportosítsák át az önkormányzatokhoz, mert csak így garantálható, hogy nem vonják vissza a pénzt az önkormányzati választás után!

A kormány a tavaszi választások után csendben kidobott 113 ezer embert a közmunkaprogramból – jelentette a Policy Agenda. Kiderült: az Orbán-kormány kampánycélokra használja fel a legnehezebb helyzetű embereket, és a választások előtt mesterségesen felduzzasztott közmunkaprogram csak arról szólt, hogy pár tízezer forintért megvásárolják a szegények szavazatait.

Ezek után meg ne próbáljon azzal takarózni a Belügyminisztérium, hogy 47 milliárd forintot már elkülönítettek a közmunkaprogram folytatására.
Félő, hogy ez a 47 is annyira igaz, mint az a kormánypárti hazugság, hogy 47 ezer forintból is meg lehet élni. Lehet, hogy a 113 ezer közmunkásnak beígérték a folytatást, de pontosan tudjuk: ez a pénz október 12-e után egy tollvonással megvonható.

Ezért azt követeljük, hogy a közmunkaprogram folytatására elkülönített 47 milliárd forintot csoportosítsák át a 3200 önkormányzathoz. Az így kiutalt költségvetési pénz már nem visszavonható. Ma csak így garantálható a munkanélküliek közfoglalkoztatása.

Gúr Nándor,
országgyűlési képviselő