2012. június 11. 13:36

Csak Matolcsy válságának lett vége, a nemzeté csak most jön

Mondhat nagyokat a CNN-nek, csinálhat bolondot magából Matolcsy - ebben komoly gyakorlata van, sok fideszessel egyetemben -, de ettől függetlenül a tények makacs dolgok: magyar gazdaság teljesítménye már egymást követő negyedik alkalommal nem nőtt negyedéves összehasonlításban.

Az elsőnegyedévben jelentősen, 1,3 százalékkal csökkent a GDP az előző negyedévhez és 1,5 százalékkal a múlt év első negyedévéhez képest. Ez annyit jelent, hogy a magyar gazdaság zuhanó tendenciát mutat és nyoma sincs annak, hogy a közeljövőben javulna a helyzet.

Az előzetes adatok szerint áprilisban az export 3,9, az import 3,6 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, így 29 millió euróval kisebb, 396 millió eurós exporttöbblet alakult ki - közölte pénteken a KSH.

Ez annyit jelent, amit már mindenki tud: országot elhagyó vagy éppen csődbe menő vállalkozások, befagyasztott fejlesztések, leépítések, termeléscsökkentések jellemzik a magyar gazdaságot. Akinek lehetősége van, az elhagyja Magyarországot, az okmányirodákba egy hétre előre is alig lehet időpontot kapni.

Mindezen az Orbán-kormány gazdaságpolitikai géniusza, a szent jobb kéz úgy "segít" - teljes körű miniszterelnöki felhatalmazással -, hogy idén és jövőre még több adót vet ki a vállalkozásokra és a társadalom minden szegletére.

A magyar dolgozó pedig retteg, hogy mikor kerül fel a kirúgottak egyre szaporodó listájára és már szólni sem mer, ha ismét csökkentik a fizetését, holott már a reálértéke is jelentősen csökkent volna, ha meghagyják a tavalyi összeget.

Összegezve ez azt jelenti, hogy miközben az Orbán Viktor vezette Fidesz kirántja a nemzet alól a sámlit, és hagyja a polgárokat a földre zuhanni, aközben alávaló módon terjeszti azt a nézetet, hogy annyi vagy, amennyit érsz és jót röhögnek magukban a nemzeten, hiszen az ő pénztárcájuk csak egyre hízik.

Az MSZP üzenete a Fidesznek annyi, hogy ennek a gyalázatos magatartásnak lesz meg a böjtje2014-ben. A nemzetnek pedig azt üzenjük, hogy 2014-ben ez a nemzetromboló gazdaságpolitika oda jut, ahová való: a szemétdombra.

Tukacs István,
országgyűlési képviselő