Belföld | nyugdíjkassza közlemény
2013. január 24. 11:00

Csak 'nyugdíjas'-t ne!

Ha az Orbán-kormány, vagy a Fidesz valamelyik képviselője bármikor, bármilyen kontextusban kiejti a száján a "nyugdíjas" szót, az érintettek kezdhetnek rettegni.

A nyugdíjak reálértékének megőrzését vállalták, azonban a 2010 óta eltelt közel három évben éppen a nyugdíjak vásárlóereje csökkent a legbrutálisabb mértékben.

Selmeczi Gabriella és a Fidesz előbb a nyugdíjak megvédését ígérte, majd erőszakkal elvette hárommillió aktív munkavállaló időskori megtakarítását.

Ígérték a rendvédelmi dolgozók életének kiszámíthatóbbá tételét is, majd a korkedvezményes és korengedményes nyugdíjak felszámolásáról döntöttek.

Az orvosok kényszernyugdíjazásának ötlete nem a 2010-es kampányban hangzott el, megvalósítása esetén azonban az ország egészségügyi ellátása gyakorlatilag összeomlik. Nemzetközi nyomásra a bírák kényszernyugdíjazását ugyan visszavonták, ám egy bírót sem vesznek vissza oda, ahonnan megalázó körülmények között kirúgták őket.

A rokkantnyugdíjasoknak nem ígértek, de a megalázó felülvizsgálatokkal elvették a maradék anyagi és önbecsülésülésüket is, s bár egymillió embert kitaszítottak a nyugellátásból, a tb-kasszát így is sikerült bedönteniük.

A művészek, újságírók és egyéb szellemi szabadfoglalkozású munkavállalókat is megfosztják szerzett jogaiktól.

Ezek után a nyugdíjas rendőrök igazolványának bevonása már akár csekélységnek is tűnhet, de jól mutatja a Fidesz hozzáállását az idős és ellátásra jogosult emberekhez. Az első Orbán-kormány óta tudjuk: a Fidesz, amikor csak teheti, ráront a nyugdíjasokra!

Az MSZP támogatja a Szolidaritás tiltakozó kezdeményezését. Elég a nyugdíjasok vegzálásából!

Korózs Lajos
elnökségi tag