2012. július 09. 14:59

Családi nap és főzőverseny Miskolcon

Főzőversennyel egybekötött családi napot szervezett július 8-án Miskolcon az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és miskolci szervezete.

A rendezvényen – melyen több mint százan vettek részt, köztük Gúr Nándor, dr. Simon Gábor és dr. Varga László országgyűlési képviselők – a nagy hőség ellenére közel egy tucat csapat nevezett be a versenyre. Rotyogtak a bográcsos ételek, készültek a gulyások, lecsók, paprikás krumplik.

A zsűri vezetésére a miskolci szocialisták egy igazi szaktekintélyt kértek fel, Mátyás Rudolf világ- és olimpiai bajnok, Oscar- és Venesz József-díjas mesterszakácsot.

A zsűri másik tagja, dr. Gurmai Zita szocialista európai parlamenti képviselő köszöntőjében arról beszélt: az MSZP-nek két éve van még arra, hogy tisztességgel felkészüljön a következő választásokra. Ebben segíthetnek az olyan közösségépítő rendezvények, mint például a most első ízben, hagyományteremtő céllal megszervezett miskolci családi nap és főzőverseny. Mint mondta, meggyőződése, hogy megfelelő szakpolitikával, a társadalmi problémákra adott megoldási javaslatokkal, a nők közéleti szerepének erősítésével az MSZP és szimpatizánsai el tudják érni céljukat, 2014-ben le tudják váltani az érzéketlen, törtető és a gazdagokat kiszolgáló Orbán-kormányt.

A főzőversenyt egyébként A nagy hármas (Hejőcsaba, Hejőpart, Vesebetegek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete) elnevezésű csapat nyerte meg, ők székelykáposztát főztek.