Csapjunk bele! - Itt az idő az összefogásra

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke bejelentette: itt az idő, hogy a kormányváltásban érdekelt demokratikus pártok elkezdjenek az összefogásról tárgyalni, ezért megbeszélésre hívja az Együtt 2014-PM választási szövetség és a Demokratikus Koalíció képviselőit.

Mesterházy Attila emlékeztetett, tavaly november 28-án az MSZP tárgyalási javaslatot kínált a demokratikus ellenzéki erőknek. „Most nagy örömmel nyugtáztuk, hogy az Együtt 2014-PM választási szövetség is pozitívan reagált az akkori felvetésünkre” - tette hozzá.

Mesterházy Attila elmondta, az emberekkel való számtalan találkozás alapján érzi azt a választói elvárást, hogy véget érjenek a taktikázások és az üzengetések, cselekedni kell.

Az MSZP elnöke ezért azt javasolja: „ne veszítsünk további két hónapot, el kell kezdeni cselekedni, azonnal kezdjük meg a tárgyalásokat.” Amint mondta, ez beleillik az MSZP eddigi tematikájába, hiszen „többször elmondtuk, először kell beszélni a programról, aztán a jelöltekről, a listáról és végül a közös miniszterelnök-jelöltről.”  

Mesterházy Attila ezért április 22-re, hétfő 10 órára meghívja a két, jelentősebb társadalmi támogatással rendelkező párt, az Együtt 2014 – PM választási szövetség és a Demokratikus Koalíció képviselőjét, hogy kezdjék meg a tárgyalásokat.

Az MSZP elnöke szerint itt az idő, hogy bele fogjanak az összefogásról szóló tárgyalásokba.  

„Az MSZP nemcsak készen állt, de most is készen áll az összefogásra és az együttműködésre” – fogalmazott Mesterházy Attila.

A teljes sajtótájékoztató ide kattintva tekinthető meg.