mszp.hu | Belföld
2024. május 31. 22:03

Cselekvésre van szükség, hogy hazánk ne a szomorú lelkek országa legyen

A nagy magyar valóságról, az ország szomorú közérzetéről, valamint a megoldási alternatívákról is beszélt Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke péntek esti parlamenti felszólalásában.
Az MSZP társelnöke elmondta, hogy az MSZP a hétköznapi emberek problémájával foglalkozik, a hárompárti szövetség országjárásán a szomorú magyar valóság köszön vissza, amellyel azonban a kormány nem foglalkozik, csak háborús plakátokkal rakja tele az országot.
Komjáthi Imre egy híres amerikai írót, John Steinbecket idézte aki úgy fogalmazott, hogy a szomorú lélek gyorsabban öl, mint a bacilus. „Hát Magyarország a szomorú lelkek országa lett, azért „hullik” a magyar, mert hiányzik az országból, a társadalomból az odafigyelés, a megbecsülés, a tisztelet és a gondoskodás” – érvelt az MSZP országgyűlési képviselője.

Ezek helyett csak háborús plakátok vannak az országban. De mégis mit akarnak eltakarni a plakátokkal? – tette fel a kérdést Komjáthi Imre. A kormánynak bőven van takargatnivalója, a plakátokkal el lehet takarni a fel nem újított penészes házakat, amely gyermekek százezreit teheti asztmássá. Továbbá titkolni próbálhatnák akár azt is, hogy miközben a gyermekvédelmi rendszer megerősítéséről beszélnek, addig kirúgják a gyermekjogi képviselők egyharmadát. Arról nem is beszélve, hogy miközben nemzetinek mondják magukat, kiszolgáltatják a magyarokat a külföldi nagytőkének.

Ezért van az, hogy a tavalyi évben 20 658 munkabaleset történt, amelyek közül 62 halálos kimenetelű volt.„62 honfitársunk munka után nem ment haza a családjához, mert meghalt” – érvelt az MSZP országgyűlési képviselője.

2010 előtt 1047 munkaügyi ellenőr dolgozott hazánkban, napjainkban mindösszesen csak háromszázan. A kormány nem szigorítja a szabályokat, hanem tovább lazítja azokat.

A kormány nem becsüli azokat sem, akik ezt az országot felépítették és vitték a hátukon. A kormány nem becsüli a nyugdíjasokat sem.

Ezért is menekülnek a magyarok az országból, nem csak az alacsony bérek és a rossz munkakörülmények miatt, hanem amiatt is, mert rossz az ország közérzete.

A választásokon olyan polgármesterekre kell szavazni, akik nemcsak értik, hanem érzik is a magyarok problémáját.

Hazánknak olyan EP-képviselőkre van szüksége, akik azért küzdenek, hogy Magyarországon európai életet élhessenek az emberek európai bérek és európai nyugdíjak mellett – összegzett felszólalása végén az MSZP társelnöke.