Csepeli reakció a HÉV megszüntetésére

Csepeli reakció a HÉV megszüntetésére
A H7-es, azaz csepeli HÉV a csepeliek helyi érdekét szolgálja. Borbély Lénárdról, Németh Szilárdról és a csepeli Fideszről ez nem mondható el. A H7-es vonal megszüntetése melletti kiállásával Csepel polgármestere és a csepeli Fidesz elárulták a XXI. kerületet. Az MSZP tiltakozik Csepel elszigetelése ellen!

A Fővárosi Közgyűlés fideszes többsége kimondta, hogy a főváros nem biztosítja tovább az agglomerációs közösségi közlekedést, a gyorsan és pontosan közlekedő csepeli HÉV-et pedig megszűnésre ítélte. Hazudik a főváros és Borbély Lénárd is, amikor azt mondják, nem lesz gond a H7-es vonal 7-es villamosra cserélésével. A HÉV helyett tervezett villamos nem fogja tudni a mostani színvonalon szállítani az utasforgalmat, ráadásul csupán a Közvágóhídig járna, vagyis az sem igaz, hogy a csepeliek átszállás nélkül utazhatnak majd vele a belvárosba.
 
Az olimpiai helyszínek közösségi közlekedésbe való bekapcsolása nem mehet Csepel közlekedésének rovására! A járatmegszüntetés egyetlen esetben fogadható el, ha azt a tervezett 5-ös metróvonal váltja fel. Ez a megoldás egyszerre szolgálná a csepeliek érdekét, és az észak-csepeli olimpiai park gyors és akadálymentes megközelítését.
 
Az MSZP tiltakozik H7-es megszüntetése ellen! Borbély Lénárd pedig álljon végre a XXI. kerületi polgárok oldalára, különben méltatlanná válik a polgármesteri címére!
 
MSZP Csepeli Szervezete