mszp.hu | Debrecen ételosztás
2016. október 30. 19:31

Cseppnyi emberség

Cseppnyi emberség
A több éves hagyománynak megfelelően az MSZP Debrecen városi Szervezete a hónap utolsó vasárnapján meleg étellel várta a nehéz sorsú embertársainkat.
Az egy tál   meleg ebédért  sajnos  sok nélkülöző állt sorba. A hosszú sorban voltak hajléktalanok, ESZOSZ károsultak, nélkülöző családok. A rászorulóknak  150 adag töltött káposzta és kenyér került kiosztásra, melyet helyben el lehetett fogyasztani vagy el is lehetett vinni ételhordóban. Az ételosztást,  most is a szocialista párt városi tagjai, szimpatizánsai finanszírozták.
 
Az elmúlt napokban megdöbbenve olvastuk a szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár nyilatkozatát, a hajléktalanokról. Szerinte "ma Magyarországon nem kellene az utcán élni, hiszen az ország képes az ellátórendszerét fenntartani és képes mindenki lakhatását biztosítani, így azok élnek az utcán, akik ott akarnak élni." A sorban állókkal beszélgetve megdöbbentő sorsokkal, életutakkal találkoztunk. Sokan elmondták, hogy miután elvesztették a munkájukat, jövedelem nélkül maradtak, kicsúszott talpuk alól  a talaj. Életük megbicsaklott, elvesztették lakásukat, családi életük tönkrement. Kilátástalan helyzetbe kerültek, nem maradt más számukra, csak az utca, vagy a Nagyerdő. A munkaügyi rendszerből kikerültek, szociális juttatást nem kapnak. Így egyik napról a másikra tengődnek. Elmondásuk szerint a hivatalos szervektől sok segítséget nem kapnak, sokszor előfordul, hogy a város központjából a rendőrök el is küldik őket. Örülnének, ha folyamatosan  fedél lenne a fejük felett, munkához jutnának, de ennek nem sok esélyét látják. 
 
A helyettes államtitkár úr talán jobban  tenné, ha kiszállna néha a szolgálati gépkocsijából, kijönne a kényelmes irodájából, és megtapasztalná, milyen mélységes nyomorban élnek ma Magyarországon emberek, köztük a hajléktalanok. Attól még, hogy valamire a kormány azt mondja, hogy nincs, sajnos létezik. Ma hazánkban a nyomor jobban teljesít. 
 
Olvasva a területért felelős vezető mondatait, úgy látjuk, hogy a Fidesz-kormány nyűgnek tekinti a nincstelen, nehéz sorsú embertársainkat, még egy csipetnyi emberség is hiányzik azokból, akiknek az lenne a dolga, hogy tegyenek valamit a szegénység csökkentéséért, a nyomor enyhítéséért. Helyettes államtitkár urat meghívjuk a november 27-i, debreceni  ételosztásra. Álljon be közénk ételt osztani - saját két úri kezével -, győződjön meg arról, hogy milyen is napjaink Magyarországában az elesettek, a nélkülözők, a kilátástalan helyzetben levők élete. Felelős állami vezetőként legalább  tegyen úgy helyettes államtitkár úr, mintha érdekelné azok sorsa, akik segítéséért a közel milliós fizetését felveszi. 


Kapcsolódó galéria: Cseppnyi emberség

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »