mszp.hu | 4-es metró közlemény OLAF
2017. január 26. 13:27

Csepreghy Nándor hazudik: az OLAF szerint a Legfőbb Ügyészség nyilvánosságra hozhatja a 4-es metróról szóló teljes jelentést

Csepreghy Nándor hazudik: az OLAF szerint a Legfőbb Ügyészség nyilvánosságra hozhatja a 4-es metróról szóló teljes jelentést
Csepreghy Nándor hazudik, amikor az európai jogra fogja a 4-es metró vizsgálati jelentésének eltitkolását. Az Ujhelyi Istvánnak küldött hivatalos OLAF-levél egyértelműen kimondja: a beruházás ügyében folytatott vizsgálat teljes jelentése a magyar Legfőbb Ügyészség birtokában van, és ők ezt nyilvánosságra is hozhatják. A hivatalos válasz szó szerint így fogalmaz: „Ezt a döntést elsősorban azok a nemzeti hatóságok hozhatják meg, akik a jelentést először megkapták.”
Ez alapján világos, hogy teljesen felesleges köröket fut Csepreghy Nándor és a Fidesz az OLAF-jelentés körül. Ezt ugyanis a Polt Péter által vezetett Legfőbb Ügyészség korlátozás nélkül hozhatja nyilvánosságra.
 
A magyar közvélemény számára az egyetlen megnyugtató megoldás az, ha a teljes jelentés megismerhetővé válik. Ezért újból felszólítjuk Lázár Jánost és a vele összejátszó Polt Pétert, hogy ne rontsák tovább Magyarország amúgy is siralmas korrupciós megítélését, ne akadályozzák az átláthatóságot!
 
Horváth Csaba,
az MSZP fővárosi képviselői nevében

Kapcsolódó párttagok