Belföld
2012. december 17. 06:22

Cser-Palkovics András nem hívja össze

Cser-Palkovics András bizottsági elnök nem tartja indokoltnak a Parlament Kulturális és Sajtóbizottság ülésének e heti összehívását, amit a közmédia, elsősorban az MTVA működése körül kialakult állapotok, az újabb csoportos létszámleépítések, s ennek nyomán felszínre került kormány közeli belső hatalmi harcok hírei miatt indítványoztam. Erről tájékoztatott levelében a bizottsági elnök úr. Ez már a harmadik elutasított kezdeményezés egy hónapon belül.

Az elmúlt hetek rendkívüli eseményei nyomán, főleg az elmúlt közel két év közmédiában végbement átalakulásának tükrében, sürgős lenne a parlamenti szakbizottság, az országgyűlési képviselők közvetlen tájékozódása az intézmények felelős vezetőinek a meghallgatásával. Miközben számtalan aktuális kérdésben tart meghallgatást a bizottság. Most éppen a Nemzeti Kulturális Alap és Magyar Művészeti Akadémia vezetői adnak számot az átalakuló kultúrafinanszírozás tapasztalatairól. Joggal vetődik fel a kérdés: miért ez a folyamatos elutasítás a közmédiumok, elsősorban az MTVA esetében?

Csak remélni tudom, hogy Cser-Palkovics András elnök úr levelében jelezetteknek megfelelően, lehetőség nyílik majd a következő ülésszak ülésein a közmédiarendszer átalakulásával kapcsolatos kérdések megvitatására, s nem csak egy kitérő ígéret volt a részéről!

Mandur László,
a Kulturális és sajtóbizottság tagja