Cserbenhagyta a Fidesz a Honvéd Egészségpénztár kirabolt tagjait

Még az Országgyűlés napirendjére sem voltak hajlandók venni a kormánypártok azt a javaslatot, amellyel a Honvéd Egészségpénztár önhibájukon kívül kárt szenvedett tagjainak segítettünk volna.

Több mint 27 ezer tag - zömmel katona, honvédségi, rendvédelmi és nemzetbiztonsági dolgozó - megtakarítása ragadt bent a Buda-Cash brókerház érdekkörébe tartozó DRB Banknál, a kár összege megközelíti az 1,8 milliárd forintot. A brókerkormány és képviselői mindent megtesznek azért, hogy ezek az emberek ne kapják vissza a pénzüket, pedig a gyors állami segítségnyújtás a minimum lenne.

A Honvédelmi és Rendészeti Bizottság korábban olyan javaslatot nyújtott be, amellyel elő lehetett volna teremteni a szükséges pénzt, így elfogadásával a tagok hozzájuthattak volna a megtakarításukhoz. A brókerkormány ezt is elutasította.
Mivel a jelenlegi szabályok nem teszik lehetővé a probléma megoldását, külön törvény elfogadására lenne szükség. Az MSZP azt javasolta, hogy szálljon az államra a Honvéd Egészségpénztárnak a DRB-vel szembeni követelése, amit így a kormánynak kellett volna érvényesíteni.

Az erről szóló javaslatunkat elutasították, amivel ismét bizonyították, hogy nem keresik a megoldást a megtakarításukat elvesztő tagok megsegítésére. Az MSZP továbbra is azonnali cselekvésre szólítja fel a kormányt! Felőlünk fideszes aláírással is benyújthatják a javaslatot, csak fogadják el végre!

Demeter Márta
országgyűlési képviselő