mszp.hu | Belföld
2024. február 23. 08:14

Csintalan Sándor: Az orbáni önkényt meg kell buktatni

Az orbáni rendszer leváltása csak az ellenzéki pártok együttműködésével valósítható meg. Csintalan Sándor ezért támogatja az MSZP kezdeményezését a közös ellenzéki listáért, azonban szerinte a választóknak is felelőssége van: ki kell kényszeríteniük a koalíciót.
Szükség van minden magyar összefogására és együttműködésére a nemzet érdekében, kezdte beszédét Csintalan Sándor. Szerinte el kell azon gondolkodni, van-e a magyar nemzetnek politikai jövőképe, ha a politikai önkény, a NER fogja továbbra is vezetni Magyarországot.

Csintalan Sándor meggyőződése, hogy a jelenlegi út, melyen a kormány halad, szakadékba viszi a nemzetet, ezért a rendszert kell leváltani, átalakítani, az orbáni önkényt meg kell buktatni. Ehhez szükség van arra, hogy az ellenzéki politikai erők, akik Orbánt akarják leváltani és a rendszert megváltoztatni, összefogjanak. 2026-ig pedig olyan koalíciót kell ezen pártoknak alakítania, amely a Magyar Országgyűlésben kétharmados többséggel leválthatja a Fideszt. Egyéb esetben, egyszerű többséggel az orbáni rendszer nem váltható le, békésen nem fogják átadni a hatalmat, „polgárháború lesz”, fogalmazott Csintalan Sándor.

A jelenlegi gazdaság-, szociál-, és külpolitikával az ország szakadék felé halad, Csintalan Sándor ezért minden erejével támogatja az MSZP kezdeményezését a közös ellenzéki indulás mellett. Emlékeztetett, 2022-ben nem az összefogás bukott el, hanem a nem elég őszinte politika. Az embereken, az ellenzéken és a lehetséges partnereken múlik, hogy az összefogás politikai célja megvalósítható-e. Ha ez nem sikerül, akkor Orbán szakadékba vezeti az országot. „Persze, aki diktatúrában akar élni, az erre mást fog mondani” – emlékeztetett Csintalan.

Csintalan Sándor szerint már világosan látszik, mennyit számít valójában a család, a gyermekek jövője és biztonsága, valamint a szabadság az ország vezetőinek. A rendszer megjavíthatatlan, téglánként nem lehet megújítani, Orbánnak és rendszerének mennie kell.

Csintalan Sándor szerint az orbáni rendszer leváltásának egyetlen módja van, az ellenzék együttműködése és rendszerkritikussága. Ebben a szavazóknak támogatást kell nyújtani, sőt, követelni az ellenzéki pártoktól az együttműködést.