mszp.hu | Belföld
2019. július 01. 11:29

Csipetnyi segítség - ételosztás Debrecenben

Csipetnyi segítség - ételosztás Debrecenben
Az MSZP Hajdú-Bihar megyei 3.sz. választókerületi szervezete, a Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesületével és a Segíts a rászorulókon Facebook-csoporttal közösen június 30-án Debrecenben, a Petőfi téren ismét ételt osztott a városban élő szegényeknek, a közmunkából tengődő családoknak, a magukra maradt kisnyugdíjasoknak, a fedél nélkül élőknek.
Kiosztottunk közel 200 embertársunknak ebédet, 35 kg kenyeret, valamint 40 palack 1,5 literes hűtött ásványvizet a forróság miatt. A gyermekeknek nagy örömükre fagyival is kedveskedtünk. 
 
A forró napsütés ellenére a sorban - mint eddig mindig - most is sokan álltak. Kisnyugdíjasok, utcán élők, gyermekes családok. Többségük már visszatérő vendég, tudják, minden hónap végén számíthatnak ránk. Miközben a sorban várakoznak, sokan panaszkodnak arra, hogy alacsony a nyugdíj, hónap végére már gyógyszerre sem telik. A hajléktalanok ilyenkor a melegben a hűvöset keresik, sokuk számára a Nagyerdő a menedék. A városban napközben nem jutnak sem vízhez, sem tisztálkodási lehetőséghez. Kitaszítottnak, megvetettnek érzik magukat.
 
Az ételosztást július 28-án folytatjuk.
 
 
Szabó Zoltánné 
választókerületi elnök 
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke


Kapcsolódó galéria: Csipetnyi segítség - ételosztás Debrecenben

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »

Csuk Ferenc emlékére

2022-08-09 12:09