mszp.hu | Belföld
2024. május 09. 17:30

Csizmazia Ferenc: A Kúria végzése szerint megsértette a választási eljárásról szóló törvényt a XVI. kerületi óvodában korteskedő fideszes

Két héttel ezelőtt Szatmáry László XVI. kerületi fideszes önkormányzati képviselő óvodai nyílt napon kampányolt, ahol a beszámolók alapján az épület aulájában az igazgatóval együtt fogadta a gyermekükért érkezőket, majd beszédet is tartott a szülőknek és az ott lévő gyermekeknek.
A párttársai pedig a kapun kívül, de még az óvoda kerítése mellett kampánypulttal aláírásokat gyűjtöttek, és szóváltásba is keveredtek a szülőkkel.

A TASZ jogi szakértője már akkor is felhívta a figyelmet arra, hogy a jogszabály tiltja a pártpolitikai tevékenységet az iskolákban, óvodákban, hiszen gyermekfelügyeleti időben nem végezhető pártpolitikai tevékenység.

A Kúria csütörtöki végzése kimondta, hogy a fideszes politikus megsértette a választási eljárásról szóló törvényt: „Szatmáry László önkormányzati képviselőjelölt azzal, hogy 2024. április 22-én egy óvodai nyílt napon kampánytevékenységet folytatott, megsértette a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 2.§ (1) bekezdés c) és e) pontjában foglalt alapelveket”. A Kúria ezen döntésével remélhetőleg sikerült véget vetni a pofátlan fideszes óvodai kampánynak, hiszen a végzés értelmében innentől fogva pártlogóval nem mehetnek korteskedni az óvodába.

Itt az ideje, hogy a fideszes politikusok is Csizmazia Ferenchez, az ellenzéki pártok XVI. kerületi polgármesterjelöltjéhez hasonlóan korrekt és tisztességes kampányt folytassanak!

Csizmazia Ferenc önkormányzati képviselő, a XVI. kerület közös ellenzéki polgármesterjelöltje