mszp.hu | Belföld
2024. május 16. 11:39

Csizmazia Ferenc: Élhető, zöld kertvárosra van szükség!

A jelenlegi politikai helyzetről, a polgármesteri programjáról és a kerület fejlesztéséről is beszélt Csizmazia Ferenc MSZP-s önkormányzati képviselő, a XVI. kerület közös ellenzéki polgármesterjelöltje az ATV szerdai VOKS 2024 című műsorában.

Gyakorlatilag a teljes ellenzék felsorakozott Csizmazia Ferenc mögött, akit a pártok mellett civil szervezetek is támogatnak. A XVI. kerületben a fideszes polgármester, Kovács Péter elfáradt, őszintén beszélhetett a Fidesz kongresszusán, amikor azt mondta, hogy a pártközponttól várja a megfelelő válaszokat a kellemetlen kérdésekre. „Én azt gondolom, hogy elfáradt abban az egyensúlyozásban, amit a helyi érdekek és a párt központi utasításai között próbál véghezvinni. Kovács Péter most már kizárólag pártérdekeket érvényesít a kerületben is” – érvelt Csizmazia Ferenc. Erre jó példa lehet, hogy országos politikai kérdéseket visz be a helyi képviselőtestületbe is.

Csizmazia Ferenc elmondta, hogy 12 sajtópert nyert meg, amikor az otthonával kapcsolatosan valótlan állításokat fogalmaztak meg a fideszesek.

Az ellenzék polgármesterjelöltjének programja öt fontos részből áll. Az első programpont a szabad, öntudatos kertváros létrehozása, amelynek keretében meg kell teremteni a XVI. kerületben az objektív és független tájékoztatás feltételeit, hiszen jelenleg a helyi önkormányzati újságban lapszámok versenyeznek azzal, hogy hányszor szerepel benne a fideszes polgármester.

A második rész a zöld kertváros létrehozása. Meg kell szüntetni azt a gyakorlatot, hogy az önkormányzat zöldfelületeket parcelláz fel. Ehelyett újabb zöldfelületek létrehozására, és a jelenlegiek megvédésére van szükség, „a családi ezüstöt meg kell védenünk” – fogalmazott Csizmazia Ferenc.

A program harmadik része az időskorúakról és a gondoskodásról szól. A XVI. kerületben pedig önálló tűzoltóságra van szükség, emellett pedig a rossz állapotú önkormányzati lakásokat nem eladni, hanem felújítani kell, és rászorulóknak bérbeadni. A program utolsó pontja az élhető kertvárosról szól. A diákokkal közösen kell használható közösségi tereket létrehozni, bicikli utakat kell építeni, a HÉV megállók közelében pedig kerékpártárolókat kialakítani.

Csizmazia Ferenc elmondta, hogy rengeteg fontos javaslat szerepel még a tervei között, 20 oldalas polgármesteri programját hamarosan a kerületiek is elolvashatják.