MTI/mszp.hu
2012. szeptember 25. 15:22

Csőd fenyegeti Budapestet

Az MSZP budapesti szervezete szerint a forráskivonás miatt nagyjából a jövő év közepén csődbe mehet a főváros.

Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján arra a Félidőben 2012 című kiadványra reagálva beszélt erről, amelyet a főváros vezetősége jelentetett meg az elmúlt két év eddigi tevékenységéről és a további tervekről.

A szocialista politikus szerint nincs mire büszkének lenniük a városvezetőknek, szerinte ugyanis a budapestieknek nyújtott szolgáltatások drasztikus leépítése tapasztalható.

Úgy fogalmazott: "Orbán Viktor bábjaként Tarlós István elárulta a budapestieknek tett esküjét", azt, hogy a város fejlesztését ígérte.

Horváth Csaba szerint Budapest a csőd felé tart. „A 2013-as költségvetés még mintegy 80 milliárd forintos veszteséget akar okozni a városnak” – indokolta kijelentését, hozzátéve, hogy a főpolgármesternek el kellene érnie a kormánynál, hogy legalább a főváros működőképességét finanszírozza.

Olyan mértékű forráskivonás zajlik Budapest esetében, amelyet a korábbi kormányzatok soha nem mertek megtenni, és aminek következménye az lesz, hogy a jövő év közepén csődbe megy a főváros - mondta. Hozzátéve: a Fidesz politikai döntése, hogy a fővárost csődbe viszik.

"Ne vegyenek el forrásokat, ne zárjanak be kórházakat, ne vigyék el az iskolákat, hagyják meg működőképesnek a várost! Egyszerűen hagyják békén Budapestet!” – fogalmazott Horváth Csaba.

A Félidőben 2012 című kötetet a fővárosi önkormányzat honlapján tették közzé.