Belföld | Pető Intézet közlemény
2013. szeptember 07. 10:34

Csődbe vitték a Pető Intézetet

Első látásra rossz viccnek tűnt, hogy miközben a kormány százmilliókkal stafíroz ki futballklubokat, milliárdokat költ felesleges stadionok építésére, hagyja csődbe menni a mozgáskorlátozott gyerekek oktatásával foglalkozó, világhírű Nemzetközi Pető Intézetet. A helyzet azonban korántsem mulatságos.

A közoktatási normatívák csökkenése miatt az intézmény ma több százmillió forinttal kevesebb pénzből gazdálkodik. Pontosabban gazdálkodott, a pénz ugyanis elfogyott, az Orbán-kormány pedig tétlenül nézi az intézmény tönkremenetelét.

Felháborító az a cinizmus, ahogyan a kormány a Pető Intézet ügyét kezeli; előbb segítséget ígér, majd kiderül, hogy a segítség nem más, mint az eleve járó támogatás, plusz pénzről szó sincs. Három éve az egészségügy és az oktatás módszeres leépítése zajlik Magyarországon és Budapesten.

Csak egy példa: a főváros fideszes vezetése átjátszotta a korábban színvonalas, jól felszerelt kórházait és iskoláit az államnak, azóta mindkét ágazatban eluralkodott a káosz.

A jövőre megalakuló új, MSZP vezette kormány és városvezetés visszaadja a két kulcsfontosságú szakterület becsületét, és helyreállítja a Fidesz által tönkretett intézményrendszert.  Visszaállítja a gyógyítás színvonalát és a dolgozók megbecsülését. A jövő évi választások arról szólnak, hogy a lakosok hagyják-e teljesen lepusztítani az országot és annak fővárosát!

Nagy a tét.

Havas Szófia
fővárosi képviselő, MSZP