mszp.hu | Belföld
2022. november 24. 16:52

Csődkormányzás helyett adócsökkentést!

Csődkormányzás helyett adócsökkentést!
Nem kell beletörődnünk a fideszes csődkormányzásba, a hideg iskolákba, munkahelyekbe és az áruhiányba. Csődkormányzás helyett adócsökkentést! – követelte Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke csütörtökön a pártja közösségi oldalán követhető online sajtótájékoztatón.

„Emberek! Nézzünk már körbe ebben az országban (...) és lássuk meg, hogy fél év alatt hová juttatott minket a Fidesz”: hidegek az iskolák és a munkahelyek, egymás után zárnak be a közintézmények, a kisvállalkozások csődbe mennek, a villanyért és a gázért százezreket kell fizetni, a boltokban áruhiány, a benzinkúton üzemanyaghiány van, az önkormányzatok pedig azon gondolkodnak, hogy egyes helyeken éjszakára lekapcsolják a közvilágítást – sorolta, „tragédiának” nevezve mindezt.

„Ez tipikus fideszes csődkormányzás!” – jelentette ki, hozzátéve: a „fideszes csődkormány össze-vissza hazudozik”, magyarázkodik, „és közben teljesen alkalmatlanok az ország vezetésére”.

Az adókat „persze mindenkitől beszedik”, nyerészkednek a drágaságon: Európa legmagasabb, 27%-os áfáját szedik be az élelmiszerek és a „brutális” rezsiszámlák után, „de cserébe szinte már semmit nem adnak”: „ha valaki bajba kerül, a fideszes csődkormány azt mondja, segítsen a család vagy az önkormányzat; ha valaki kórházba kerül, a fideszes csődkormány azt mondja, ápolják őt a családtagok” – sérelmezte.

„Pedig volna megoldás!” - jelentette ki.

Mint mondta, az MSZP „az igazi baloldal pártjaként” kezdeményezte, hogy legyen valódi árcsökkentés a boltokban és a rezsiszámlákon: hogy az alapvető élelmiszerek adója csökkenjen 0 százalékra, hogy „a Fidesz-kormány ne nyerészkedjen extra adóval az ennivalón”.

RezsiSTOP-programjuk keretében azt is kezdeményezték, hogy a 12 forintos paksi áramot adják annyiért, amennyibe az kerül, a lakossági rezsi adója pedig csökkenjen 5 százalékra – folytatta, kiemelve: már ez az egyfajta adócsökkentés is egy családnak akár 100 ezer forint megtakarítást jelenthet a fűtési szezonban.

„Kedves barátaim, nem kell beletörődnünk a fideszes csődkormányzásba, nem kell beletörődnünk a hideg iskolákba, munkahelyekbe és az áruhiányba. Az MSZP adócsökkentési javaslatai akár már holnap csökkenthetik az árakat” – jelentette ki.

„Mi minden eszközzel önökért küzdünk. Kérem, álljanak mellénk, kényszerítsük ki együtt az olcsóbb élelmiszereket és az olcsóbb rezsit!” – szólított fel.

Kapcsolódó párttagok