Csődvédelmet, de mielőbb és mindenkinek!

Örülünk, hogy a KDNP továbbra is fontosnak tartja a válságba került családok megsegítését. Kevésbé örömteli, hogy több mint két éve érdemi cselekvés nélkül, a segítségre várók körének folyamatos szűkítése mellett kardoskodva aggódik.

Az MSZP támogatja a csődvédelem bevezetését. Nem értünk azonban egyet sem azzal, hogy a KDNP ma már egészen 2014-ig tolná az erről szóló törvény hatályba lépését, sem pedig azzal, hogy egy kimutatható társadalmi támogatottsággal nem rendelkező párt akarja megmondani, ki él családban és ki nem.

A Fidesz-KDNP-kormány felelőtlen nyilatkozatai miatt devizahitel-csapdában vergődő családok elsöprő többségén eddig sem végtörlesztés, sem a továbbra is láthatatlan Nemzeti Eszközkezelő nem segített. A közműdíjak befagyasztása jelenthet némi könnyebbséget, de önmagában kevés, hiszen a nehéz helyzetben lévő családok többsége ma már csak tologatja a közüzemi számlákat.
Felszólítjuk a Fideszt, hogy két év semmittevés után vegye végre kézbe a problémát, és ne hagyja, hogy a társadalmi felelősségtudat látszatára se adó törpepárt mondja meg, ki és mikor kaphat segítséget!

Követeljük, hogy a családi csődvédelem a valós társadalmi viszonyokat tükrözve terjedjen ki az élettársi kapcsolatban, valamint az egyedül élő szülőkre is! Indítványozzuk, hogy mielőbb vegyék napirendre az erről szóló indítványt, ahogy például az MSZP által a fagyhalálok megelőzése érdekében benyújtott javaslatot is!

Bangóné Borbély Ildikó,
elnökségi tag