2012. január 02. 09:19

Csökkenő bérek - de mennyivel?

Továbbra is csak találgatni lehet, hogy a Fidesz-KDNP termelőszövetkezet által foltozgatott "egytöbbkulcsos" szja-rendszerben mennyivel járnak rosszabbul 2012-ben az átlagos vagy az alatti jövedelmű családok. A szakmai bérminimumról, illetve bérkompenzációról ugyanis a mai napig nem jelent meg semmiféle rendelkezés.

További "jó hír", hogy az adóemelések várhatóan még inkább visszafogják majd a kormány dilettáns gazdaságpolitikája eredményeképp már amúgy is "mélyhűtött" fogyasztást: a vásárlóerő zsugorodásával számol jövőre minden magyar közgazdász, kivéve azt az egyet, aki se a kollégák egyöntetű véleményét, se a tankönyvet nem ismerve az általános fogyasztási adó 25-ről 27 százalékra növeléséért felelős.

Az viszont már most biztos: a jövő évi adóbevallások legfeljebb egy emeletes vagy sörösrekesz-alátétre férnek majd rá. Az is biztos, hogy Orbán Viktor mára olyan helyzetbe kormányozta az országot, amelyben az államcsőd veszélye fenyeget. Ez pedig azt jelenti, hogy Orbán Viktornak mennie kell.

Ezért az MSZP-frakció felszólítja a Fidesz-KDNP-frakció önálló gondolkodásra még képes és hajlandó tagjait, hogy váltsák le a miniszterelnököt valamint jobbkezét, Matolcsy Györgyöt!

Józsa István,
frakcióvezető-helyettes