mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Egészségügy Pénzügy
2020. december 04. 14:08

Csökkentsük az ingázók terheit és a kontaktusszámot a közlekedésben - ingyenes autópályahasználatot!

Csökkentsük az ingázók terheit és a kontaktusszámot a közlekedésben - ingyenes autópályahasználatot!
A fertőzés terjedésének megfékezése és az emberek anyagi terheinek csökkentése érdekében hatékony intézkedésekre van szükségünk a közlekedést illetően.

A közösségi közlekedés igénybevétele ugyanis nyilvánvalóan növeli a kontaktusszámot, és ez nemcsak a belvárosok tömegközlekedését érinti, hanem a vidéki ingázó járatokat is. A MÁV és a Volán járatait jelenleg is számtalan ember veszi igénybe, ami fokozottan növeli a fertőzés terjedésének veszélyét. Az autópályadíj miatt pedig tömegek keresik a kerülőutakat a lakóövezeteken keresztül, növelve ezzel a légszennyezettséget, ez pedig a koronavírus tekintetében igencsak aggasztó.

Az MSZP ezért, a járvány terjedésének lassítása és a kontaktusszámok csökkentése, valamint a vírus szempontjából biztonságosabb közlekedés biztosítása érdekében, benyújtotta javaslatát az autópályák használatának ingyenessé tételéről.

Ez az ingyenes parkolásnál jóval hatékonyabb intézkedés, mivel azoknak is segítséget jelent, akiknek nem a belvárosba kell járni naponta, hanem a külvárosi gyárakba és telephelyekre. Továbbá ezáltal csökkenthető a díjfizetések elkerülése miatt megnövekedett forgalom és légszennyezettség is a lakóövezetekben.

Az MSZP szerint, a jelenlegi helyzetben valamennyiünk érdeke az autópályák ingyenessé tétele azért, hogy csökkenteni tudjuk a járvány terjedését és biztonságosabbá tehessük a közlekedést!

 

MSZP

Bővebb információ: Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, országgyűlési képviselő

 

Kapcsolódó párttagok