Csúnyán elszámolta magát a kormány

Orbán Viktor tolvajkormánya 3 éve folyamatosan üríti ki a magyarok pénztárcáját, dobja az út szélére az embereket. A 30 új adó, a szociális védőháló szétverése, a brutális áremelkedések, és a munkahelyek hiánya miatt a lakosság alig költ bármire is. Ezért az állam adóból származó bevételei is jelentősen elmaradnak a várttól. Nem csoda, hiszen az embereknek kevesebb pénze van, a beruházók menekülnek, a vállalkozások tömegesen mennek csődbe.

Az áfabevétel idén fél évkor 162 milliárddal lett kevesebb a tervezettnél, ami éves szinten 325 milliárdos mínuszt jelent. A 2013-ra tervezett költségvetési hiányt pedig már most sikerült teljesíteni. És ha nincs elég bevétele a költségvetésnek, akkor jönnek az újabb megszorítások. Még az idén. Orbán 3 éves tevékenységét ismerve megint minden a kisebb jövedelműeken fog csattanni.

Persze a fideszes maffiacsaládokhoz közben ömlik a pénz a földmutyin, a trafikmutyin vagy a pénztárgépmutyin keresztül. A túlzottdeficit-eljárás alól való kikerülést pedig 900 milliós sikerpropagandával reklámozza.

Az MSZP olyan gazdaságpolitikát és igazságos adórendszert hirdetett meg októberben, amely beruházás-barát, és munkahelyteremtő. Az új munkahelyek, az igazságos adóterhek, és az élelmiszerek áfájának csökkentése pedig emelkedő fogyasztáshoz vezet. Ezzel emelkedő pályára áll a gazdaság, nem lesz szükség megszorításokra, így napról napra jobban élhetnek az emberek.

Török Zsolt,
szóvivő