mszp.hu | Belföld
2020. július 14. 14:15

Csütörtöktől indul az MSZP „A Balaton mindannyiunké!” kampánya!

Csütörtöktől indul az MSZP „A Balaton mindannyiunké!” kampánya!
Július 16-án, csütörtökön indítja az MSZP „A Balaton mindannyiunké!” kampányát, amelyben felszólítja a kormányt és nyomásgyakorlással él: adja vissza a szabadstrandokat az embereknek a megérdemelt pihenésre! – erről tartott sajtótájékoztatót Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke kedd délután.

Közös örökségünket, a Balatont és környékét nagymértékben átjátszotta a kormány a haveroknak, így magyar családok százezreinek szűnt meg a lehetősége a pihenésre. Az MSZP csütörtökön elindítja „A Balaton mindannyiunké!” kampányát, amelyben felszólítja a kormányt, erre a hat hétre tegye lehetővé, hogy a magyar családok ingyenesen használhassák a vízparti strandokat, az önkormányzatok pedig kapjanak kompenzációt a bevételkiesésért.

„A lánchídi csata után most már a Balatonon folyik a küzdelem, hiszen a fideszesek és a NER-közeli vállalkozók kisgömböcként kívánják magukba szippantani a balatoni strandokat, kikötőket; beépíteni, túlépíteni akarják a Balaton-partot!” – emlékeztetett Molnár.

Bejelentette, a Magyar Szocialista Párt aktivistái csütörtökről a partokon fognak sajtótájékoztatókat, szórólapozást, aláírásgyűjtést tartani a kampány jegyében. „Arra fogjuk kérni az embereket, hogy támogassák az ívet, akár online petícióval, akár személyes aláírással. Hiszen nagyon fontos, hogy a szabadstrandok a jövőben is szabadok maradjanak, és, hogy a Balaton-partot ne lehessen túlépíteni”!

Molnár Zsolt ismertette, a nyári akciót követően kezdeményezik a vonatkozó törvény módosítását is. „Most azt követeljük, hogy a magyar kormány tegye lehetővé, hogy a jelenleg fizetős vízparti strandok ebben az idényben ne legyenek fizetősek, az önkormányzatokat pedig kárpótolják a kiesett bevételekért. Ezekkel az akciókkal a következő hetekben ott leszünk a vízpartokon, és kérjük az embereket, hogy támogassák ezt az akciót!

Ez a nyár egy különleges nyár, de mi helyt állunk, a magyar emberekért dolgozunk, a magyar emberekért küzdünk! A balatoni csatát meg fogjuk nyerni!” – mondta a pártigazgató.

Kapcsolódó párttagok