mszp.hu | Belföld
2017. december 22. 14:37

Dabóczinak mennie kell a rekordbüntetés miatt

Dabóczinak mennie kell a rekordbüntetés miatt
Budapest történetének legnagyobb, 150 millió forintos büntetését szabta ki a Közbeszerzési Döntőbizottság, mivel a BKK közbeszerzés nélkül azt a T-Systemst bízta meg az e-jegyrendszer kiépítésével, amely egyszer már alkalmatlannak bizonyult a feladat elvégzésére.

Tarlós István munkáját minősíti, hogy nyár óta fedezi a BKK vezérigazgatóját, holott Dabóczi Kálmán vezetése alatt egymást érik a botrányok. Az e-jegyrendszeren túl elég a BKK-ügyfelek személyes adatainak kiszivárgását vagy a 3-as metró szerelvényeinek ócskavasra cserélését említeni.  

Dabóczi Kálmán egyetlen feladata immár csak az lehet, hogy megegyezzen Tarlós Istvánnal, milyen arányban vállalják a 150 millió forintos büntetést, olyan vastag bőr ugyanis egyikük képén sem lehet, hogy a budapestiekkel fizettessék meg saját alkalmatlanságuk horribilis költségeit.

A BKK vezérigazgatójának pozíciója immár végleg tarthatatlanná vált és a főpolgármesteré is tarthatatlanná válik, ha nem hozza meg az egyetlen lehetséges döntést, vagyis nem meneszti haladéktalanul Dabóczit.

Horváth Csaba
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

Zugló segít

2022-07-18 13:25

Kapcsolódó párttagok