Belföld | közlemény Orosháza
2013. január 24. 11:44

Dancsó, Hoffmann meg a Fidesz: a leváltásuk a megoldás!

„Ha valami probléma van, keressük a megoldást” címmel jelent meg a Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkárral készült interjú az önkormányzati újságban. Igen, szerintünk is komoly probléma van az oktatásban: az államtitkár, a kormánya meg a Fidesz. A megoldás pedig legkésőbb 2014 tavaszán el fog jönni: a hatalomból való távozásuk.

Közel háromnegyedórás interjút adott le a városi televízió az államtitkárral. A Fidesz annyira „becsüli” az oktatási ágazatot, hogy annak példátlanul a kormányban még önálló minisztériuma sincs. Ugyanitt meginterjúvolták városunk fideszes polgármesterét, Dancsó József országgyűlési képviselőt is. Utóbbi persze jobban tenné, ha hallgatna az oktatás ügyében. (Is.) Azok után meg különösen, hogy több évnyi szisztematikus munkával lerombolta a 2006-os átadáskor még jól működő orosházi önkormányzati iskolarendszert: Kossuth Mezgé, Ügyviteli, Eötvös iskola gimnáziumi képzése megszüntetése, majd a Táncsics kisgimnáziumi képzése megszüntetése, a József Attila iskola átadása Kovács Árpád fideszes „erkölcsi szaktekintély” fennhatóságába, az Eötvös iskola átadása olyan fenntartónak, amely még a rászoruló gyerekek szája elől is elvette az ételt − soroljuk? 2013. január elseje fekete betűs nap, innentől ugyanis egyetlen önkormányzati fenntartású általános vagy középiskola sincs Orosházán. Egyetlen egy sem! Természetesen nem tud Dancsó József olyan választási programot felmutatni, ahol ezt megígérték volna, és amelyre a választóktól Orosházán felhatalmazást kaptak.

Hoffmann Rózsa államtitkárnak meg van egy rossz szokása: valamiért nem szereti a pedagógusokat. Hívta már őket ostoba bohócnak, mondott olyat, hogy ha éppen nincs kréta az iskolában az átszervezés miatt, akkor vegye meg a pedagógus. Itt a városi tévé „közszolgálati műremekében” pedig azt, hogy ha korábban egy tanár nem akarta tanítani az ’56-os forradalmat, akkor azt megtehette. Mert a tanárok már csak olyanok ugye: afféle nemtanítósak.

A városi tévé riportere „természetesen” nem szembesítette a fideszes politikusokat sem az oktatási szakszervezetek álláspontjával, sem a diákok véleményével, sem azokkal az újságcikkekkel, amelyek tételesen felsorolják a káosz pontjait, nem kérdezett rá az iskolaigazgatókra kivetett „szájkosárra” (nehogy nyilatkozzanak, még a végén mindenki megtudja az igazságot!), a tanárok interneten szerveződő tiltakozó csoportjaira, petícióira, nyílt leveleire, hanem megelégedett néhány olyan joviális fordulattal, mint „államtitkár asszony, nagyon tetszett, ahogy azt mondta, hogy…” vagy „polgármester úr, önt most éppen megdicsérték”… stb.

E háromnegyedórás hazug propaganda műsor után naivan vártuk az orosháziak adóforintjából fenntartott (köz)médium valamely munkatársát, hogy esetleg egy-két percben reagáltatja az elhangzottakra az ellenzéket is, de hiába. Így megszólaltunk magunktól most. Rajtunk nincs szájkosár ugyanis.

MSZP Orosházi Szervezete elnöksége