mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2020. május 17. 00:51

De hová tűnt Kásler Miklós?

De hová tűnt Kásler Miklós?
Már Orbán sem tart igényt Kásler jelenlétére akkor, amikor rendkívüli jelentőségű egészségügyi döntéseket kell meghozni.
A budapesti kijárási korlátozásokkal kapcsolatos döntésnél szembesültünk ugyanis azzal, hogy az egészségügyi kormányzat, élén Kásler Miklóssal már meg sincs hívva az ilyen horderejű döntések előkészítéséhez. 
 
Ezt maga a kormánypropaganda árulta el akkor, amikor fényképet közölt a szakmai tanácskozás résztvevőiről, és hogy biztos legyen, le is írták, hogy kik vettek részt a döntésben, Káslernek azonban se híre, se hamva. Még azt is mondhatnánk, hogy örülünk, hogy kivonták végre a forgalomból a tragikus döntéseket hozó, emberi életekben mérhető hibákat elkövető bukott minisztert.
 
Mielőtt fellélegezhetnénk, azonban maradt egy kérdés: mikor mond le Kásler Miklós? Mikor adja ki az útját Orbán a bukott miniszterének?
 
Az MSZP, mint az egyetlen baloldali parlamenti erő nem fog napirendre térni a kórházakból ki- és elutasított betegek szenvedéstörténete felett, a végére fogunk járni annak, hogy hogyan fordulhatott elő, hogy maguk a kórházak voltak a vírus melegágyai, és annak, hogy miért tagadták meg a kórházakból elbocsátott, otthonokba visszazsuppolt idős emberek tesztelését. 
 
MSZP
 
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok