mszp.hu | Debrecen ételosztás
2017. május 28. 18:24

Debreceni ételosztás - 2017 május

Debreceni ételosztás - 2017 május
A debreceni szocialisták a hónap utolsó vasárnapján - a több éves hagyománynak megfelelően - a Petőfi téren meleg ebéddel vendégelték meg a nehéz sorsú, rossz anyagi helyzetben élő embertársaikat. A legutóbbi alkalommal a szervezők megszavaztatták a vendégeiket, hogy legközelebb mi legyen az ebéd. Nagy többség a töltött káposztára voksolt, így a demokratikus döntés után, ma természetesen finom létavértesi káposzta várta a sorban álló, közel 150 embert.
A sor, ahogyan már az évek alatt megszokhattuk, most is hosszú volt. Mindenki türelmesen várta, hogy rájuk kerüljön a sor, tudták, senki sem fog éhesen haza menni. A téren várakozók között a többség az idősebb korosztályba tartozott, de több család is érkezett  kisgyermekekkel. Sok-sok ismerős arccal találkoztunk, hiszen többen rendszeresen visszatérő vendégek. Szomorú, hogy az ebédet várók több mint fele - ahogyan mi láttuk -, kisnyugdíjas volt, akiknek hóvégére elfogy a pénzük. 
 
Ha egyszer a helyi  fideszes országgyűlési képviselők vennék a fáradtságot, hogy kiszállnak a közpénzből fenntartott kocsijaikból, rengeteg emberi tragédiával, tönkretett élettel találkoznának. Láthatnák, hogyan  használják ki a helyi hatalmasságok a közmunkások ezreit, meggyőződhetnének arról, hogy a közmunka - mostani formájában - nem egyéb, mint a 21.századi rabszolgaság. Saját maguk is megtapasztalhatnák, miképpen lehet 22 800 forintos, un. foglalkoztatást helyettesítő támogatásból "megélni", úgy, hogy közben még kecskét sem tudnak tartani az érintettek. 


Kapcsolódó galéria: Debreceni ételosztás (2017. május)

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »