MSZP Pest megyei Szervezet
2011. március 11. 11:31

Debreczeni József Nagykőrösön

Ma Magyarországon nem demokrácia, hanem autokrácia van, amely a jelenlegi miniszterelnök központosított hatalmára épül - hangzott el többek között ez a megállapítás is a Nagykőrösi Demokrata Kör március 9-i rendezvényén, amelynek meghívott előadója Debreczeni József közíró volt.

A házigazda feladatát ellátó László Ferenc bevezetőjében elmondta, hogy majd egy évvel az országgyűlési választások után a politikai folyamatokat figyelve joggal aggódhatunk a rendszerváltáskor kivívott szabadságért, a demokráciáért. Ez indokolta azt, hogy párthovatartozástól függetlenül találkozási helyet biztosítsanak azoknak, akik hasonlóan gondolkodnak a mostani közállapotokról.

A kulturális központ földszinti kávézóját zsúfolásig megtöltő érdeklődők előtt Debreczeni József egy háromnegyedórás előadásban próbálta a teljesség igénye nélkül összefoglalni a választás óta eltelt időszakot, elemezve a meghozott intézkedések hatásait, következményeit. Ezt követően beszélgetésre hívta a jelenlévőket, akiknek lehetőségük volt gondolataikat, kérdéseiket megoszatni az előadóval, aki igyekezett mindezekre reagálni, válaszolni is.

A jó hangulatú, közel két órás rendezvény könyvdedikálással zárult.