Belföld
2012. december 21. 09:31

Demokráciadeficit

Bízunk benne, hogy Kövérrel ellentétben a fideszesek nagy része demokrata.

Kövér László szerint elég ide a heti háromszori parlamenti ülés. Szerinte nem kellene a drága időt pazarolni az ellenzéki módosító indítványokra sem, hiszen azt úgyis leszavazza a kétharmad. Sőt, Kövér biztos úgy gondolja, nincsen szükség Országgyűlésre és a törvényhozáshoz elég egy laptop, amiről a Kedves Vezér a közgépes oligarcha barátainak kérései alapján emailben szétküldi népének, mi és hogyan legyen.

Kövér László biztos úgy gondolja, így meg lehet spórolni a parlamenti villanyt, a fűtést, a képviselőknek pedig nem kell fizetést adni.

Közben Sólyom László kijelentette, nincs sok értelme az Alkotmánybíróság létezésének, ha átengedi a választási regisztrációt. És valóban. E kijelentésnek titkon biztos örül Kövér is, mert az Országgyűlésen kívül tényleg feleslegessé válik az AB, ahová lassan a kormánypárti padsorok teljes hossza csücsül át. Sőt, Kövérnek nyilván nem kell Médiahatóság sem, és semmiféle demokratikus kontroll. Csak akadályozzák a „Nemzeti Együttműködést”.

Az ország nevéből már eltörölték a köztársaság szót, Kövér biztosan szívesen törölné ki a demokratikus jogállam kifejezést a napi átírhatósága miatt vécépapírrá silányított Alkotmányból.

Csak aztán nem kell megsértődni Európa utolsó diktátorának, Alexander Lukasenkonak megértő, baráti szavain!

Bízunk benne, hogy a fideszesek nagy része ezt elutasítja, a választók egyre nagyobb része biztosan.

Török Zsolt
szóvivő