Demonstráltak a mosonmagyaróvári kórháznál

Várható aktív ágy megszüntetés és osztálybezárás, valamint lesz elbocsájtás a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban? Ezekre kereste a választ és ezért hívott össze békés demonstrálást az egészségügyi intézmény elé az MSZP helyi szervezete szombaton délelőtt.

ékés demonstrációt hirdetett szombatra a mosonmagyaróvári Karolina Kórházért az MSZP helyi szervezete. A rendezvényen a mintegy negyven megjelentet – köztük Gőgös Zoltán, a baloldali párt elnökhelyettese – dr. Bertalan István, az intézmény főigazgató főorvosa fogadta.

- A hármashatár közelében, egy nyolcvanezer lakosságú térségben szükség van egy jól felszerelt egészségügyi intézményre. Nagy változások várhatók áprilistól az egészségügyben. Mi, a betegek leginkább, annyit veszünk majd észre, hogy minden megyében egy kiemelt kórház marad. Nem akarunk telephely-kórházat Mosonmagyaróváron. Ezért is hirdettünk békés tüntetést a központosítás, osztálybezárás, ágyszám csökkentés és dolgozói elbocsátások ellen – hangsúlyozta Kovács Tamás szervező. Az MSZP helyi szervezetének elnöke szerint valamennyiünk érdeke egy aktív mosonmagyaróvári kórház – melynek fejlesztésére jelentős forrást fordítottak - léte.


Gőgös Zoltán, Mosonmagyaróvárért is felelős országgyűlési képviselő kiemelte: Ez a térség fekvéséből és lakosságszámából adódóan sem maradhat aktív egészségügyi ellátás nélkül. Ígérte, hogy a parlamenti rendszer nyújtotta minden lehetőséget megragad ezért a cél képviseletéért.

A kiskórházak finanszírozása hogyan történik majd, nem lesz részrehajlás? A beteg-orvos kapcsolatok, betegutak miként változnak? A területi egyenlőtlenségek hogyan alakulnak? Javul-e az egészségügyi rendszer, vagy a probléma súlya áthelyeződik? - fogalmazta meg aggodalmait a várható átalakításokkal kapcsolatosan Szabó Balázs, a párt ifjúsági tagozatának tagja.

- Nem lesz lényeges struktúra átalakítás a Karolina Kórházban. Átmenetileg viszont szükség lesz Mosonmagyaróvár önkormányzata és a térség átmeneti anyagi támogatására, hogy ne termelődjön újjá a hiány (ez, mint elhangzott, mintegy hétszázmillió forintnyi összeg) – válaszolta dr. Bertalan István, aki a szakemberek elvándorlásról is beszélt.

 

A kisalföld.hu gallériája ide kattintva elérhető--->>>