mszp.hu | Belföld | Belváros ingatlanmutyi
2015. január 08. 17:54

Derüljön ki az igazság az V. kerületi ingatlanügyekben!

Összehívtam az V. kerület Pénzügyi Bizottságát január 13-ra. Az ülésen megkezdjük az ingatlaneladások ellenőrzését. Első lépésben a sajtóban megjelent értékesítéseket vizsgáljuk meg. Napirenden lesz többek között az Erzsébet tér 2., az Arany János utca 7., a Károly krt. 26. és a Dorottya utca 8. alatti ingatlan eladása. Az ülésén kötelező jelleggel részt vesznek mindazon szervezetek képviselői és jogi szakértők, akik az eladások előkészítésében részt vettek.

A pénzügyi bizottság vizsgálatának megállapításait, és az ezekről szóló írásos határozatokat teljes terjedelmükben átadjuk az ügyészségnek.

A munkát ezután is folytatni fogjuk, a következő negyedévben minden egyes ingatlaneladást meg fogunk vizsgálni, hogy kiderüljön, megfeleltek-e az önkormányzati rendeletek előírásainak.

A pénzügyi bizottság ülésén a képviselőtestület tagjai tanácskozási joggal részt vehetnek. Az ügy súlyára és fontosságára való tekintettel elvárható, hogy valamennyi ellenzéki képviselő jelen legyen, az iratokat megismerje és a vitában részt vegyen.

Steiner Pál
pénzügyi bizottsági elnök, V. kerület