Deutsch inkább rajzoljon ugróiskolát a Fidesz-székház elé!

Deutsch Tamás fideszes európai képviselő szerint a magyar szocialisták hátba támadták Magyarország uniós biztos-jelöltjét, amikor azt közölték, hogy nem támogatják Navracsics Tibort.  A jobboldali politikus szerint mindez ellentétes a magyar nemzeti érdekkel.

Tíz évvel ezelőtt, az akkori szocialista kormány még az ellenzék – benne a Fidesz – véleményét is kikérte az uniós biztos-jelölt személyét illetően, most csak a Twitterről tudtuk meg, hogy Orbán Viktor kit küld Brüsszelbe.

A Fidesz EP-delegációjának tagjai ellenzékből mindent elkövettek, hogy Kovács László és Andor László ne legyen az európai kormány tagja: hol ócska kommunistázással, hol szánalmas és stílustalan aknamunkával. „Természetesen minden magyar nemzeti kérdésben mindenkivel, akár az ördöggel is együtt tudunk működni. Azonban Kovács Lászlót nem tudjuk a Magyar Köztársaság hiteles képviselőjének tekinteni” – fogalmaztak például egykoron.

Az MSZP elnöksége következő, szerdai ülésén fogja kialakítani hivatalos álláspontját Navracsics Tibor jelöltségét illetően, amelyet az Európai Parlament szocialista magyar tagjai képviselni fognak Brüsszelben.
 
Ami pedig a Fidesz által előszeretettel használt és most is megismételt „hazaárulás” vádját illeti, a választók majd eldöntik, hogy mi valójában a hazaárulás: kiárusítani Putyinnak a paksi atomerőművet és ezzel Magyarország jövőjét, vagy számon kérni a leendő uniós biztoson az európai közösség demokratikus értékeinek képviseletét.

Deutsch Tamás jobban tenné, ha inkább – szokásának megfelelően – ugróiskolát rajzolna valamelyik járdára, ezúttal mondjuk a Fidesz-székház elé. Nemzetinek mondott pártja ugyanis ismét csak azt bizonyította, hogy aktuális politikai érdekei mentén ugrál stabilnak hitt értékrendek és álláspontok között.

Ujhelyi István,
az MSZP alelnöke, európai parlamenti képviselő