Deutsch Tamás ezt is megússza?

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Gömöri Zsolt lemondása az elmúlt napokban kirobbant botrányok – a parasportolók támogatásából végtörlesztett hitel, a közpénzből szervezett magánutak és a szervezeten belüli vesztegetési kísérletek – hatására elkerülhetetlenné vált. Minden egyes nap, amelyet Gömöri a bizottság elnökeként tölt, tovább rombolja a magyar sportvezetés hitelességét. 

Van azonban még egy felelőse az ügynek, akinek továbbra sem kellett felelnie a kialakult helyzet miatt. Gömöri Zsolt ugyanis Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője, a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnökének javaslatára végtörlesztette a fogyatékkal élő sportolók támogatásából saját devizahitelét. Deutsch Tamás máig nem válaszolt arra a kérdésre, hogy miért tartja természetesnek közpénzek magáncélokra való felhasználását. Úgy tűnik, Deutsch a kormánypárt politikusaként ismét megússza a felelősségre vonást.

Végre meg kellene érteni: a Magyar Paralimpiai Bizottság csak a vezetés lemondása és teljes tisztújítás után tudja ellátni a fogyatékkal élő sportolók képviseletét. Minél tovább húzza a bizottság vezetése a lemondást, annál többet árt a magyar sportolóknak és támogatóknak.

Kunhalmi Ágnes
a sportért is felelős Kulturális bizottság alelnöke