mszp.hu | költségvetés 2015
2014. november 14. 13:57

Dilettáns kormányzati intézkedések

Katona Tamás, a szocialista párt pártigazgatója tartott ma sajtótájékoztatót Veres János megyei elnökkel Nyíregyházán. Az MSZP pártigazgatója tiltakozását fejezte ki a kormányzati korrupció ellen mind az adótörvények, mind a költségvetési törvények kapcsán is. Jól látszik, hogy ma miért kell adót emelni. Sajnos a korrupció eredménye mindez - fogalmazott Katona Tamás.

A kormányzat a cafeteria-rendszert megnyesi, több adót kell fizetni a vállalkozásoknak, és jóval többet kell 2015-ben fizetni az embereknek is, ami nyilvánvaló, hogy a kormányzati korrupcióval függ össze - hangsúlyozta. 

Tiltakozását fejezte ki a költségvetéssel kapcsolatban is, két nagyon lényeges dolgot kiemelve - ami kedvezőtlenül érint mindenkit a megyében is -, kevesebb pénz jut 2015-ben az egészségügyre és jóval kevesebb az oktatásra. Kevesebben járhatnak majd középiskolába, és tovább véreztetik az egészségügy rendszerét is jövőre - tájékoztatta a közvéleményt a pártigazgató.

Katona Tamás sajtótájékoztatóján kitért a devizahitelesek helyzetére is.  Kijelentette, bár döntött a kormány a devizahitelesek „ úgymond” megmentéséről, mindez 400 000 család becsapását jelenti.  Azt ígérték, hogy piaci árfolyam alatt váltják át a devizahiteleket, azaz négyévi hitegetés után, újra becsapták az embereket.

A szocialista párt igazgatója kijelentette, az MSZP követeli, hogy a 2010-es árfolyamon váltsák át a devizahiteleket forintra. Katona Tamás azzal érvelt, hogy bár valóban igaz az, hogy a bankok is nyereséget értek el, a kialakult helyzet minimum 70 százalékban a kormányzat dilettantizmusának és a forint árfolyamromlásának következménye.