Dilettáns védelem a CÖF-nek

Sérelmezik a Civilnek Öltözött Fideszesek (CÖF), hogy Mesterházy Attila személyiségi jogi pert indított ellenük a bohócos plakátok miatt, azt állítják, hogy közszereplő esetén nincs helye személyiségi jogvédelemnek. Tévednek, vagy hazudnak.

Mesterházy Attila sosem volt rabosítva. A CÖF ezt tudta, plakátjain mégis ezt sugallta, s most szakértőjük, Ifj. Lomniczi Zoltán megpróbálja védeni a védhetetlent. E szakértő alapvető jogi tételekkel nincs tisztában, avagy politikai okokból hazudik. Tudnia kellene ugyanis, hogy egy országgyűlési képviselő csak akkor lehet gyanúsított, ha kikérték a mentelmi jogát, márpedig Mesterházy Attilával ez nem fordult elő, a rabosítást pedig csak gyanúsítást követően teszi lehetővé a büntetőeljárásjogi törvény.

Igaz, korábban ugyanez a szakértő állította, hogy magánlaksértésnek minősülhet, ha valaki pártszékházba tör be, márpedig megbuktatják azt az egyetemistát, aki nem tudja, hogy magánlaksértést csak lakhatás célját szolgáló helységben lehet elkövetni, irodákban, székházakban nem.

Az MSZP azt javasolja a CÖF-nek, hogy hozzáértő szakértőket alkalmazzon, s akkor talán nem lesz törvénysértő minden mozdulatuk.