Disznóölés és egyéb disznóságok

A földbérleti pályázatokkal kisemmizett állattartó gazdálkodók így is sok telepet lesznek kénytelenek bezárni. Most pedig egy folyamatosan visszatérő és elvileg kiirthatatlan, de a fogyasztók szempontjából teljesen ártalmatlan betegség ürügyén levágatnák velük az állomány 30%-át. Elképesztő, hogy miközben szándékosan tönkreteszik a sertéstartókat azzal, hogy elveszik tőlük az eddig használt földjeiket, most egy mondvacsinált indokkal levágatnák a hazai sertésállomány közel harmadát!

A Fidesz-Magosz mutyikoalíció folyton azt hazudja, hogy a zsebszerződések ellen harcol, miközben a baloldali elfogultsággal nem vádolható HírTV már 2012 novemberében lebuktatta az egyik osztrák gazdákat földhöz segítő, időközben Magosz-vezetővé előlépett pártkatonájukat.

De még ezzel sem értünk a kormánypárt legújabb disznóságinak végére. Tegnap kiderült, hogy a 6000. mintagazdaként bemutatott új földbérlő Tiszabura határában feketén foglalkoztatta az idénymunkásait.

A tavasszal felálló Mesterházy-kormány véget vet a disznóságoknak, és valós vidékfejlesztésbe kezd a mostani vidékrombolás helyett.

Gőgös Zoltán,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke