mszp.hu | Belföld | Kecskemét
2015. február 19. 12:31

Dobos József napirend előtti felszólalása 2015. 02. 19.

Rákóczi úti kereskedelmi, vendéglátói egységek bérleti díjárólnapirend előtti felszólalás

Az utóbbi időben egyre több kereskedő keres meg azzal a problémával, hogy magasak, sőt egyre magasabbak a Rákóczi úti bérleti díjak.

A probléma az, hogy ezeket a magas bérleti díjakat főleg téli időszakban csak veszteséggel lehet kitermelni, ezt igazolja, hogy egyre több üzlet megy csődbe és áll üresen, kiadatlanul.

Sajnos még a Rákóczi út felújítása sem tudta eredményezni a forgalom kitolódását erre a városrészre.

Hiába lett a vasútkert is felújítva, azonban a KTE pályán meghiúsult üzletközponti beruházás miatt is, ennek a résznek nincsen forgalom húzó hatása.

Szembesülnünk kell azzal, hogy a jelenlegi kereskedelmi vonzáskörzet a Malom Központ köré csoportosul. A Rákóczi út kiesik.

Szeretném javasolni Polgármester Asszonynak és a Kikfor Kft. Vezetőségének, hogy vizsgálja meg annak a lehetőségét, hogy a bérleti díjak csökkentésével mennyivel több üzletet tudna sikeresen működtetni. Továbbá, vizsgálja meg a Rákóczi út rekonstrukciót követő eltelt időszakban, hogy hogyan valósultak eddig meg a várakozások, “feléledt-e” a Rákóczi út, mert a Vasútkert továbbra sem hozza a várt reményeket és félő, hogy a Városi mozi új funkciója sem hoz fellendülést.

Szerintem a „jó gazda” szemlélettel az összes üzletet ki lehetne adni, ami a Kikfor Kft.-nek és a Városnak is több bevételt eredményezne.

Megszeretném jegyezni, hogy "pont jó volt" az időzítés, miszerint Valentin Napon zárták le a Rákóczi utat, térburkolat javítása miatt, így még az a kis forgalom is kiesett a vendéglátó egységektől, kereskedelmi egységektől, amire ebben a rossz időszakban készültek.