2011. szeptember 08. 11:45

Döntött már a Fidesz a gázolaj jövedéki adójának csökkentéséről?

Vajon döntött már a Hajdúszoboszlón ülésező Fidesz-frakció a gázolaj jövedéki adójának csökkentéséről?


Úgy tűnik, Szijjártó Péternek is az üléspontja határozza meg az álláspontját. ”A gázolaj jövedékiadó-emelésének drámai következménye lesz” - nyilatkozta ellenzékben, s ígérte: ”amint a kormány benyújtja javaslatát a gázolajat terhelő jövedéki adó emelésére, a Fidesz módosító indítvánnyal fog élni”.

Ezért a választókat bizonyára érdekli: döntött-e már a Fidesz-frakció a gázolaj jövedéki adójának csökkentéséről? Továbbá Szijjártó Péter vajon a mostani, literenként 13 forintos jövedékiadó-emelést milyen jelzővel illeti?

A 2009-es évjáratú Szijjártó Péternek amúgy igaza van. A gázolaj jövedéki adójának drasztikus emelése, az újabb fideszes megszorítás valóban drámai: a fogyasztási termékek - az alapvető élelmiszerek - ismét drágulni fognak. Ez megint az alacsonyabb keresetűeket sújtja, de a fogyasztás további visszaesésével is jár.

Ez a dilettáns gazdaságpolitika valóban drámai. Felszólítjuk a kormánypárti képviselőket, támogassák az üzemanyagárak mérséklése érdekében beterjesztett szocialsita törvényjavaslatot, az MSZP által többször benyújtott többkulcsos szja-törvényt, a kilencpontos devizacsomagunkat és a munkahelyteremtést elősegítő járulékcsökkentést!

Török Zsolt,
szóvivő