mszp.hu | Belföld
2020. április 09. 13:07

Döntsön végre a kormány az érettségiről!

Döntsön végre a kormány az érettségiről!
A kormány szakmai akciócsoportja elfogadta az MSZP javaslatát, hogy ne a hagyományos módon szervezzék meg az érettségit.

Ezt a lépést helyesnek tartjuk és üdvözöljük, hiszen ezzel újabb szakmai javaslatunkat fogadta be a kormányzat.

Szükségesnek tartjuk ugyanakkor, hogy mielőbb döntsön a kormány az érettségi lebonyolításának pontos módjáról, időpontjáról és a lebonyolítás körülményeiről. A mostani javaslat szükséges, de nem elégséges, döntés kell végre.

Az akciócsoport nyilvánosságra hozott véleményénél mi azonban szigorúbb feltételeket javasolunk a lebonyolítás módjára:

  1. Minden tanteremben, ahol írásbeli érettségit bonyolítanak le, legfeljebb 5 diák és az érettségit felügyelő tanár tartózkodhasson!
     
  2. Minden érettségiző diáknak, érettségiztető tanárnak és minden az érettségiben közreműködő munkatársnak biztosítsanak maszkot!
     
  3. Minden iskolában a bejáratnál és minden teremben, ahol érettségi kerül megrendezésre, biztosítsanak fertőtlenítő folyadékot!
     
  4. Jelöljék ki az írásbeli érettségi vizsga napjait!


A jelenlegi helyzetben az érettségi lebonyolításában a szakmai, pedagógiai rész és a logisztikai, szervezési, illetve egészségvédelmi lépések ugyanolyan jelentőséggel bírnak. Az érettségi vizsga fontos, de a legfontosabb az emberi élet védelme. Javasoljuk ezért a lehető legszigorúbb feltételek biztosítását!

MSZP

Bővebb információ: Hiller István, az Országgyűlés alelnöke

Kapcsolódó párttagok