MTI/mszp.hu
2012. április 10. 12:33

Dorog önkormányzata felterjesztéssel tiltakozik a kórházuk államosítása ellen

A dorogi önkormányzat felterjesztéssel fordul a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz a Dorogi Szent Borbála Szakkórház és Szakorvosi Rendelő Nonprofit Kft. államosításának megakadályozása érdekében - tájékoztatta a város polgármestere a keddi képviselő-testületi ülés döntéséről az MTI-t.

Tittmann János elmondta: a város vagyonából évek alatt csaknem egymilliárd forintot fordítottak egy kórházból, szakorvosi rendelőből, mentőállomásból és központi ügyeletből álló egység kiépítésére.

"Az intézmény kistérségi feladatokat is ellát, adóssága nincs, felújított épületekben működik, ezért érthetetlen, hogy a várostól elveszik a tulajdonosi és fenntartói jogokat" - tette hozzá a város vezetője, aki azt is sérelmezte, hogy az átvételről felülről született döntés, az önkormányzatot senki nem kereste meg.

A város korábban hozzájárult az aktív ágyak leépítéséhez, az intézmény összesen 125 ággyal működik, krónikus belgyógyászati és ápolási részleggel. A kórház az idén ünnepli fennállásának 90. évét, alapításához a bányászok önsegélyező egylete is hozzájárult - mondta a polgármester.