mszp.hu | Belföld
2023. június 04. 09:22

Dr. Molnár Zsolt: A hazaszeretetnek nincsen párthovatartozása

Dr. Molnár Zsolt: A hazaszeretetnek nincsen párthovatartozása
„Egy nemzet akkor lehet sikeres, ha a sorsfordító kérdésekben nem megosztott. Súlyos politikai felelősség terheli azokat, akik megosztanak egy nemzetet, hiszen ezzel gyengítik annak összetartozását” – mondta dr. Molnár Zsolt, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának alelnöke, az MSZP pártigazgatója vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Dr. Molnár Zsolt a nemzeti összetartozás napjának alkalmából az Új köztemetőben tartott sajtótájékoztatót, ahol azok az 1848-49-es honvédek nyugszanak, akik hősként harcoltak a nemzeti függetlenségért, a magyar szuverenitásért. „Ez egy olyan korszaka volt a történelemnek, amikor a magyar nemzet példátlanul egységes volt” – mondta az MSZP pártigazgatója.

Azok a célok, amelyekért akkor küzdöttek a magyar honvédek, ma is aktuálisak, ahogyan a 12 pont is aktuális közel két évszázad után is. Az akkori honvédek példát mutattak a nemzeti összetartozásról.

„Az első világégést lezáró béke megcsonkította a magyar nemzetet és új határokat jelölt ki, azonban lelki értelemben nem tudta megtörni a magyarságot. Az is bizonyítja ezt, hogy jelenleg a Kárpát-medencében a magyar a legtöbbek által beszélt nyelv. Abban hiszünk, hogy ez még sok-sok évszázadig így is fog maradni” – mondta dr. Molnár Zsolt.

A patrióta szociáldemokraták hisznek abban, hogy a következő évszázadokban a Kárpát-medencében a nemzetek között értelmes párbeszéd lesz, és az uniós alapértékek érvényesülni fognak. „Hiszünk abban is, hogy a kárpát-medencei magyarság még legalább egy évezredig itt fog élni békében és egyetértésben más népekkel.”

Sajnos most is háború zajlik, ahol magyar honfitársaink egy fronton gubbasztanak és küzdenek. Szolidárisak vagyunk velük, hiszen ők is a nemzet részei.

„A patrióta szociáldemokrácia a nemzetért van. Elutasítunk minden olyat, ami kirekeszt bárkit is a nemzet fogalmából. Aki hisz a hazaszeretetben, akinek nemzettudata van, az nem kirekeszthető a nemzet fogalmából. Mi, patrióta szociáldemokraták ilyenek vagyunk” – érvelt az MSZP országgyűlési képviselője.

Mindenkinek tudomásul kell venni, hogy a hazaszeretetnek nincs párthovatartozása. Tanulni kell a múlt hibáiból, a múlt bűneiből, hiszen azok már több világégéshez és nemzeti sorstragédiákhoz vezettek.

„A magyarság megtörhetetlen, azonban nekünk, magyaroknak közös a felelősségünk, közös a sorsunk és közös a jövőnk” – összegzett dr. Molnár Zsolt.

Kapcsolódó párttagok