mszp.hu | Belföld | önkormányzat 2014 közlemény
2014. július 03. 18:55

Dr. Pásztor Albert közleménye

Elkötelezett hazafi és demokrata vagyok. Hiszek abban, hogy mi, magyarok, jöttünk légyen bárhonnan, közös jövőre vagyunk ítélve. Tisztelem minden honfitársamat, cigány vagy nem cigány. Tény viszont, hogy Miskolcon drámai a helyzet. Egyetlen más magyar nagyvárosban sem élvezi a Fidesz és a Jobbik egyként cigányellenes politikája a polgárok 2/3-ának támogatását. Integráció ügyében lényegében tapodtat sem jutottunk előre, noha továbbra sincs más lehetőségünk, mint alkalmazkodni egymáshoz és közös nemzetet alkotni.

Rendőrként arra esküdtem, hogy szolgálok és védek. Ezt ma sem gondolom másként. Polgármesterjelöltként is szolgálatra jelentkezem; a miskolciak szolgálatára és érdekeinek védelmére. Minden, amit a múltban tettem bizonyítja, hogy számomra a legfontosabb érték az Ember. Az embernek pedig jogai és kötelezettségei is vannak egy társadalomban. Azonban semmi sem történhet úgy, hogy az emberi jogok vagy az emberek méltósága sérüljön. Miskolci rendőrkapitányként nem csak tanúja voltam a romák és nem romák együttélése konfliktusainak, törvényadta feladatom is volt ezek enyhítése, a törvényes rend megsértésének üldözése. Minden, amit ezután teszek, bizonyítja majd, hogy nekem valóban csak a városunk és a benne lakó MINDEN polgár érdeke a legfőbb.

Köszönöm azok támogatását, akik megértették mindezt! Azoknak pedig, akik ma még nem tudnak jó szívvel támogatni, ígérem, hogy minden igyekezetemmel azon leszek, hogy nekik is bizonyságot nyújtsak. Hiszem, hogy ki kell beszélnünk a konfliktusok lehetséges okait, úgy, hogy senki ne érezhesse megbélyegezve magát. Ha 2009-es mondataim ezek ellenkezőjére adtak okot, akkor én fogalmaztam rosszul. Ezt őszintén sajnálom. Azt azonban muszáj megértenünk, van-e a szociális helyzeten túlmenően valamilyen mélyebb, föltárható oka annak, hogy azokat a bűncselekményeket, amelyek a lakosság közbiztonság-érzetét leginkább befolyásolják, jelentős arányban követik el olyanok, akiket a közvélekedés romáknak tekint.

A tegnapi napon sajtótájékoztató keretében jelentettem be, hogy független jelöltként indulok a miskolci polgármesteri poszt elnyeréséért. Jelöltségemet és elképzeléseimet támogatja a Magyar Szocialista Párt a Demokratikus Koalíció, az Együtt -PM helyi szervezete, a Miskolci Lokálpatrióták Egyesülete, valamint számos köztiszteletben álló miskolci polgár és olyan civil szerveződés, akik/ amelyek nem nyilvánosan teszik mindezt.  

Olyan polgármestere kívánok lenni ennek a jobb sorsra érdemes városnak, aki integrálni képes a benne lakókat, képes a feszültségek csökkentésére és olyan várost építeni, amelyben Mi miskolciak pártállástól, ideológiáktól és bőrszíntől függetlenül jól érezzük magunkat.

Hiszem, hogy mindenki, aki véleményt formál, formált jelöltségemmel kapcsolatban előítélet-mentes és felelős döntés hozott. Mindemellett úgy gondolom, további párbeszédre van szükség azokkal, akik nem Miskolcon élve, engem nem ismerve tették mindezt. Bízom benne, hogy e párbeszéd keretében, akár itt, Miskolcon, ahová ezúton is tisztelettel hívom az Együtt - PM országos vezetőit, őszintén egymás szemébe nézve tisztázhatjuk a helyzetet és megerősíthetjük szövetségünket – Miskolcért!!!

dr. Pásztor Albert