mszp.hu | Belföld
2020. december 09. 13:57

Dr. Stipkovits Ferenc emlékére

Dr. Stipkovits Ferenc emlékére
Dr. Stipkovits Ferenc tagtársunktól búcsúzunk.

Dr. Stipkovits Ferenc egyetemi tanár, Vas megye és a Vas megye 03 választókerület szocialistáinak emblematikus alakja, motorja, lelkes mozgatója. A Magyar Szocialista Párt alapító tagja, tevékenységét a politológia

főiskolai oktatásától a mozgalmi szerveződésig széles spektrum jellemzi.

A rendszerváltás után jelentős részt vállalt a megye pártszervezetének megerősítésében.

Országgyűlési képviselőjelölt, a megyei közgyűlés szocialista frakciójának tagja 1998 - 2006 között, városi képviselő 1998 - 2006 között, polgármesterjelölt. A megyei elnökség állandó tagja, az Országos Választmány tagja több cikluson keresztül.

A helyi szervezet mozgatója, akár szórólapozás, aláírásgyűjtés, vagy előadás volt a feladat. Sokat tett azért, hogy a közösségünk megmaradjon, erősödjön, akár a Vas megyei szervezet 2006-os viszontagságai után, akár a 2/3-os Fidesz győzelmek után. Több alkalommal fordult elő, hogy megértéssel, meggyőzéssel visszafordította a közösségtől távozni akaró tagjainkat.

Politikai tanár képességeit és tudását a civil életben is kamatoztatta. Összejöveteleket szervezett, ahol tájékoztatta a résztvevőket az aktuális politikai helyzetről, szívesen megmagyarázta az összefüggéseket, hogy társai jobban megértsék, hogy mi, miért történt.

Egészségének megromlása után sem vonult vissza, lehetősége szerint továbbra is tevékenyen dolgozott a helyi szervezetben.

Halála mindannyiunk vesztesége.
Tetteit, érdemeit nem felejtjük.

MSZP Vas Megye
MSZP Körmend