mszp.hu | Belföld | Energetika
2023. október 31. 17:02

Dr. Tóth Bertalan: A Fidesz nem vetett véget a rezsihazugságnak

Dr. Tóth Bertalan: A Fidesz nem vetett véget a rezsihazugságnak
A Fidesz nem tartotta fontosnak, hogy megszűnjön az a diszkriminatív számlázási mód, ami különbséget tesz az ún. átalánydíjasok és a bediktálás alapján fizető családok között – jelentette ki dr. Tóth Bertalan, országgyűlési képviselő, az MSZP frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján, melyet az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának ülése után tartott.

A Fidesz abban sem volt partner, hogy megoldjuk azt a hihetetlen és lehetetlen helyzetet, hogy vannak olyan családok, akik hiába fogyasztanak egész évben az átlagtól kevesebbet, mégis versenypiaci árat kell fizetniük, legyen szó családi adókedvezményre jogosult, 3 vagy 4 gyermekes családokról, vagy olyanokról, akik bediktálják a fogyasztásukat, és egész évben fele annyit fogyasztanak, mint az átlag, mégis egyes hónapokban versenypiaci árat kellett fizetniük – mondta a frakcióvezető.

Dr. Tóth Bertalan törvényjavaslata ezt a lehetetlen helyzetet tisztázta volna, ám ezt a keddi Gazdasági Bizottsági ülésen a Fidesz leszavazta. A nagyobbik kormánypárt döntése miatt érvényben marad az MVM igazságtalan számlázási módja. A szocialista politikus abban bízik, hogy a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtott panaszánál már a jog fog érvényesülni, nem az a politikai szándék, hogy megsarcolják a magyar családokat a gázfizetés kapcsán. „Ez az a rezsihazugság, melynek a Fidesz nem volt hajlandó véget vetni.”

Kapcsolódó párttagok