mszp.hu | Belföld
2024. május 23. 12:40

Dr. Tóth Bertalan versenyfelügyeleti eljárást kezdeményez az áramszámlák ügyében is

Dr. Tóth Bertalan versenyfelügyeleti eljárást kezdeményez az áramszámlák ügyében is
Az MSZP frakcióvezetője, ígéretéhez híven, versenyfelügyeleti eljárást kezdeményezett a Gazdasági Versenyhivatalnál az áramszámlák ügyében is, mivel az állami MVM a gázszámlákon kívül az áramszámlák rezsiboxában is félrevezető tájékoztatást nyújt a magyar fogyasztóknak.
A gázszámlákon 3,3 milliónyi lakossági földgázfogyasztót, az áramszámlákon pedig 4,5 millió háztartási áramfogyasztót vezetnek félre azzal, hogy a kormányzat úgynevezett rezsicsökkentése miatt megtakarítást érnek el. Közben nemhogy megtakarítanának, de a világpiaci ár többszörösét fizetik.
 
Dr. Tóth Bertalan először az MVM-es gázszámlák ügyében kezdeményezett versenyfelügyeleti eljárást a Gazdasági Versenyhivatalnál, ám a GVH az eljárás megindítása helyett inkább a fideszes propaganda védelmére kelt. Ezt azonban az MSZP frakcióvezetője nem hagyta annyiban, jogi útra terelve az ügyet, és már jogerős bírósági döntés kötelezi a GVH-t a versenyfelügyeleti eljárás lefolytatására.
 
Remélhetőleg a GVH okulni fog a gázszámlák ügyében hozott jogerős ítéletből, és az áramszámlákkal kapcsolatban minden további nélkül hajlandó lesz megindítani a versenyfelügyeleti eljárást.
 
Az ugyanis nem járja, hogy éveken keresztül becsapják a magyar családokat és torzítják a versenypiacot, ezzel olyan döntésre kényszerítve a fogyasztókat, melyet normális körülmények között nem hoznának meg! 
 
A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot jelenleg is törvény tiltja. Ez kimondja: ha egy termék vagy szolgáltatás árával kapcsolatban olyan valótlan információkat terjesztenek, melyek alkalmasak arra, hogy a fogyasztó valamely üzleti döntését befolyásolják, az tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak minősül, az ilyen gyanút pedig a GVH-nak vizsgálnia kell.
 
Az MSZP fellép a kormányzati hazugságok ellen, és kiáll az elhibázott kormányzati adópolitika miatt a napi megélhetésért egyébként is küzdő magyar családok mellett. 
 
Az MSZP frakcióvezetője a bejelentése után várja a GVH részéről a versenyfelügyeleti eljárás megindításáról szóló értesítését az áramszámlák ügyében.
 
Dr. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője 

Kapcsolódó párttagok