portfolio.hu
2011. augusztus 11. 15:32

Drákói megszorításokra kényszerülhet az Orbán-kormány

A jelentős államadósságokból fakadó félelem az elsődleges most a piacokon, miközben a világ vezető döntéshozói csak tüzet oltanak - vélekedett Török Zoltán az MTV Ma Reggel című műsorában. A Raiffeisen Bank közgazdásza szerint Magyarország le kell mondjon növekedési álmairól és az eredeti hiánycél tartásához drákói szigorra lenne szüksége a kormánynak.

A félelem az úr a piacokon

"Könnyen elképzelhető, hogy az Egyesült Államok 10-15 év múlva egy ilyen gazdasági és költségvetési pálya mellett nem tudja újrafinanszírozni az adósságát. Ez az egyik félelem a piacokon" - magyarázta az MTV reggeli műsorában Török Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője, aki szerint eközben a gazdaságpolitika irányítói nem adják a megfelelő válaszokat a krízisre. "Gyakorlatilag tűzoltás megy, a politikusok nem vállalják be a tényleges intézkedéseket" - tette hozzá.

A bank közgazdásza arra is felhívta a figyelmet, hogy önmagától nem lesz növekedés, jelenleg pedig a 2008-2009-es válságkezelésnek, vagyis a növekedés ösztönzésének isszák meg a levét az országok. "Nagy valószínűséggel egy újabb recesszió előtt állunk. A nagyobb félelem az európai és amerikai államadósságok felől érkezik" - fűzte hozzá.

Az eredeti írás az alábbi linken olvasható:
http://www.portfolio.hu/gazdasag/drakoi_megszoritasokra_kenyszerulhet_az_orban-kormany.153631.html