MTI/mszp.hu
2011. október 07. 15:27

Drámai és kaotikus az önkormányzatok helyzete

A szocialista párt somogyi elnöke szerint drámai és kaotikus az önkormányzatok helyzete. "Rengeteg a bizonytalanság, az önkormányzatoknál nagy az elkeseredés, nem tudják mi lesz a jövő" - mondta Kolber István pénteken Kaposváron sajtótájékoztatón.

Az MSZP megyei elnöke szerint "illúzió" az államra várni, hiszen az, hogy az intézmények máshol vannak, nem jelenti azt, hogy a szolgáltatások színvonala automatikusan emelkedne.

Orbán Viktor miniszterelnök és a megyei közgyűlési elnökök hétfőn aláírt, a megyei intézmények állami kézbe adásáról szóló megállapodásáról szólva közölte: az "felhatalmazás és jogi alap nélkül" történt. "Ami megdöbbentő volt, hogy egy önkormányzati vezető egy ilyen horderejű döntést jogszabályi háttér, illetőleg konzultáció nélkül aláír"- tette hozzá az MSZP országgyűlési képviselője.     

Kolber István jelezte: jövő héten soron kívüli ülést tart a megyei közgyűlés, amit az MSZP is támogat, remélve, hogy többet megtudhatnak arról, pontosan mivel is jár az intézmények átadása az államnak.

"Én azt látom, hogy a megyék csődbe kerültek, s ez nem más mint a csődből való menekülés" - fogalmazott a szocialista párt megyei elnöke rossznak nevezve ezt az irányt.