nyugat.hu | Belföld | drog fideszes képviselő Szombathely
2013. szeptember 24. 12:52

Drogfüggő egy szombathelyi fideszes városvezető?

Az ellenzéki MSZP-SZTKE frakció állítja, hogy bizonyítékai vannak. 48 órát adtak neki, hogy lemondjon posztjáról. De biztosan feljelentik.

Ilyen sajtótájékoztató még nem volt Szombathelyen – kezdte Czeglédy Csaba, az MSZP-SZTKE frakció vezetője a városháza előtt tartott szombathelyi sajtótájékoztatón.

48 órás ultimátum

Megemlítette, hogy tavasszal nem véletlenül támogatták a Jobbik ötletét a képviselők drogtesztjéről, az elmúlt másfél évben több információt is kaptak arról, hogy a helyi fideszesek közül többen is droggal élnek.

Most viszont erre már bizonyítékuk is van – mondta. Egy-két héttel ezelőtt kaptak olyan információt, miszerint az egyik fideszes városvezető kemény drogfüggő, rendszeresen fogyaszt kemény drogot. Ezt fényképek és videó is tanúsítja, ezek a bizonyítékok a frakció tulajdonában vannak – jelentette ki.

Ezért most 48 órás ultimátumot adnak ennek a városvezetőnek, hogy mondjon le posztjáról. Már csak azért is, hogy egy drogfüggő ne irányítson egy nyolcvanezres várost. Czeglédy kijelentette, ha az említett városvezető lemond, akkor nem hozzák nyilvánosságra a bizonyítékokat. Ha nem teszi meg, akkor viszont megteszik ezt.

Semmi sem marad titokban?

Mindettől függetlenül a rendőrségen feljelentést tesznek, kemény droghoz ugyanis csak törvénysértés útján lehet hozzájutni.

Czeglédy hangsúlyozta, véget értek azok az idők, amikor a politikusok egymást a páncélszekrénybe zárt terhelő bizonyítékokkal zsarolták. Itt egy új generáció, amelyik tiszta vizet akar önteni a pohárba.

Hozzátette, sikeres volt tavaszi bejelentése, amelyben a frakció nevében egymillió forint sikerdíjat ajánlott fel annak, aki a helyi fideszesekre terhelő bizonyítékot ad át nekik. Több információt kaptak, ezek között vannak a drogfüggő városvezetőről szóló bizonyítékok. A végén kijelentette, semmi titkolnivaló ügy nem marad titokban.