mszp.hu | Belföld | devizaadósok
2015. január 22. 14:47

Eddig 3000 milliárdos kárt okozott a Fidesz-kormány a devizaadósoknak

A Fidesz-kormány az elmúlt négy és fél évben 3000 milliárd forintos kárt okozott a devizaadósoknak azzal, hogy Kósa Lajos és Szijjártó Péter 2010 júniusában bedöntötte a forintot. Addig ugyanis a baloldal kormányzásának köszönhetően mindössze 265 forint volt egy euró, és 185 forint volt egy svájci frank. A Fidesz bűne, hogy a mostani frankpánik ennél 60, illetve 80 forinttal gyengébb árfolyamon érte a forintot.

Most viszont a Fidesz azzal dicsekszik, hogy a devizaadósoknak eddig okozott 3000 milliárd forintos veszteség a forintosítás miatt nem nőtt 4000 milliárdra? Olyan ez, mintha egy zsebtolvaj Becsületrendet várna azért, mert az általa ellopott 3000 forint után a negyedik ezrest már nem tudta ellopni.

A Fidesz-KDNP kormány tartozik 3000 milliárddal a devizaadósoknak. Nem tehetik meg, hogy miután dilettáns gazdaságpolitikájukkal elszabadították a törlesztőrészleteket, most magukra hagyják az autóhiteleseket! Az MSZP változatlanul azt követeli a kormánytól, hogy védje meg az autóhiteleseket is!

Tűrhetetlen, hogy miközben a Magyar Nemzeti Bank több mint 250 milliárd forinttal támogatja Matolcsy György gazdasági nézeteinek terjesztését, a kormánnyal együtt sorsára hagy többszázezer devizahitelest.

A forintot bedöntő kormány hallgasson, szégyellje magát, és legalább részben tegye jóvá azt a kárt, amit 2010 óta okoz a devizahiteleseknek!

Burány Sándor,
a Költségvetési bizottság elnöke