mszp.hu | Belföld | közlemény Budapest
2014. szeptember 11. 11:20

Eddig titkolták, most oldják meg a belvárosi csatornafiaskót!

A Kossuth Lajos tér átépítésekor súlyosan megsérült egy műemléki főgyűjtő csatorna, a szennyvíz azóta is szivárog, amit az V. kerületi önkormányzat eddig titkolni próbált. Felszólítjuk az önkormányzatot, hogy fejezzék be a sunnyogást és azonnal engedélyezzék a sürgős javítás befejezését, majd hozzák nyilvánosságra, ki a felelős a történtekért és ki viseli a javítás költségeit!

Mivel a Kossuth tér friss burkolatát roppant kínos lenne felbontani, a javítást június óta a Balassi utcai aknából próbálják elvégezni. A munkát a műszaki egyetem szakvéleménye szerint a lehető leghamarabb be kell fejezni. Az V. kerület azonban szeptember 15-étől egy hónapra megszakítja az építkezést és csak az október 12-i választás után akarja folytatni. A környéken lakókat persze nem tájékoztatták arról, hogy a tönkretett csatorna miatt zajonganak náluk már hónapok óta, hogy a kampányban el akarták titkolni előlük, mi a valódi oka az állandó csatornaszagnak, az útlezárásnak, a fél utca elbarikádozásának, az esti munkavégzéseknek.

A belvárosiakat nem lehet lenézni, egy ilyen ócska politikai trükkel megtéveszteni. Pontosan tudják, hogy a halogatás ára az, hogy még karácsony előtt is az elhúzódó építkezéstől fognak szenvedni. Felszólítjuk az V. kerületi önkormányzatot, hogy fejezzék be a sunnyogást és azonnal engedélyezzék a sürgős javítás befejezését, aztán pedig hozzák nyilvánosságra, ki a felelős a történtekért, és ki viseli a javítás költségeit!
 
Steiner Pál,
az MSZP-DK-Együtt-PM V. kerületi listavezetője

Kovács Alex Gábor,
önkormányzati képviselő
az MSZP-DK-Együtt-PM V. kerületi képviselőjelöltje